La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya aprova per unanimitat la resolució a favor que la Generalitat financi i liciti les obres del soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu ara

img_6141img_6135

Comunicat roda de premsa

En la seva sessió celebrada ahir, la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya va provar per unanimitat de tots els grups parlamentaris la resolució a favor del soterrament, amb el text següent:

  1. Vetllar pel compliment del termini de 5 mesos per a la redacció del projecte constructiu del projecte actualitzat: perllongament del soterrament de la línia d’FGC de Sabadell, des de la Rambla Iberia fins el Passeig de Can Feu. –Clau: TF09408. A1–. Adjudicat en data 02/11/2015 a l’empresa Tècnica y Proyectos SA, per un im­port de 226.060,00 € (s/IVA).
  2. Destinar els recursos necessaris per a finançar el soterrament des de la Ram­bla Iberia fins castell de Can Feu, per a realitzar-lo ara, en fase de continuïtat amb les actuals obres de perllongament, ja sigui a través d’una partida nova en els Pres­supostos de la Generalitat o bé ampliant el pressupost de l’actual obra, considerant el soterrament fins el castell de Can Feu com a obra complementaria al projecte de perllongament, al representar el cost previst un 5% de l’import de l’obra en fase d’execució.
  3. Licitar, en el mínim termini de temps possible, les obres del soterrament entre la Rambla Iberia i el castell de Can Feu, en una única fase d’execució, per tal de fa­cilitar l’encaix amb les actuals obres de perllongament.

El text de la resolució aprovada és el mateix que la Plataforma va proposar als grups parlamentaris el passat dia 13 d’abril d’enguany en motiu de la seva compareixença a la Comissió de Territori.

Tots els grups parlamentaris han sigut proposants de la resolució i durant les intervencions han destacat la necessitat del soterrament, la importància de disposar del projecte constructiu de l’obra i, sobretot, el total consens polític i social a favor de fer-la.

A la sessió parlamentària han assistit una representació de la Plataforma i el regidor Maties Serracant en representació del govern municipal de Sabadell.

Un cop redactat el projecte constructiu, fer realitat el soterrament depèn únicament que el govern de la Generalitat inclogui la corresponent partida pressupostària en el Pressupost del 2017, que permeti licitar l’obra durant el primer trimestre del proper any i que aquesta pugui finalitzar a finals del 2018.

La Plataforma soterrament FGC ara confia en la coherència dels grups parlamentaris i que el seu suport al soterrament es converteixi en partida pressupostària ara que s’estan confeccionant els pressupostos de la Generalitat. La Plataforma vetllarà perquè així sigui.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s