El manifest

 Simulacio 2

Soterrar els FGC fins Can Feu ARA

Deixarem perdre l’oportunitat ?

Manifest

Soterrar les vies dels FGC fins al castell de Can Feu i eliminar la barrera que comporten, és una antiga aspiració ciutadana per a millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes i les condicions urbanes i socials d’aquest sector de la ciutat. Poder anar a l’escola, al CAP, a comprar o simplement poder relacionar-se amb els veïns, amb la mateixa normalitat que ho poden fer la resta de ciutadans, és un dret que es veu impedit des de fa molts anys.

El projecte de perllongament dels FGC va esdevenir la gran oportunitat per a resoldre aquesta situació i, malgrat que soterrar les vies fins els castell de Can Feu no va ser contemplat en el projecte inicial, l’any 2007, la Generalitat de Catalunya es va comprometre realitzar-lo en la resolució de les al·legacions al projecte. Tant és així que l’any 2010 va adjudicar la redacció de l’estudi informatiu i del projecte constructiu del soterrament entre la Rambla Iberia i el castell de Can Feu.

Aquest compromís va ser difós abastament pels responsables de la Generalitat i del govern municipal al llarg d’aquests darrers anys, fins a fer creure al conjunt de la ciutadania que era un compromís en ferm, sense marxa enrere. El més d’octubre de 2013 però, la Generalitat va anunciar en els mitjans de comunicació que no assumia el cost de 25 M€ per soterrar aquests 400 metres i el govern municipal, pel seu compte i risc, es va comprometre finançar l’obra per mitjà d’unes plusvàlues impossibles obtingudes en unes desconegudes requalificacions urbanístiques.

Aquesta nova actitud de la Generalitat i del govern municipal, no tan sols ha generat un gran sentiment d’engany i de frustració, sinó que, a la pràctica, comporta que el soterrament fins el castell de Can Feu no es realitzi en moltes dècades, o probablement mai, degut a que els sobrecostos econòmics i la interrupció temporal del servei per a soterrar els 400 metres de via pendents la convertirien en una proposta inassumible.

És per a això que manifestem:

–   Que el soterrament de les vies dels FGC fins el castell de Can Feu és un projecte i una necessitat que afecta al conjunt de Sabadell.

–   Que la ciutat de Sabadell no pot perdre l’oportunitat històrica de no resoldre aquest soterrament ara, de manera simultània amb les obres actualment en curs.

–   Que tot i ser conscients de la situació econòmica i financera actual, per cert no generada per la ciutadania, la Generalitat, com administració titular i responsable de l’obra, ha de cercar un finançament realista i creïble i que no hipotequi la ciutat. En aquest sentit, que els costos estalviats en l’obra, entre altres els de no executar les cotxeres i l’aparcament al Parc del Nord, es reinverteixin en el soterrament fins el castell de Can Feu.

–  Que el govern municipal, junt amb els altres representants municipals, encapçalin aquesta reivindicació ciutadana fins fer-la realitat dins de les obres en curs i abans de posar en servei el nou perllongament, i que les propostes i estratègies siguin debatudes en una Taula formada pel Consistori de Sabadell i les entitats ciutadanes interessades.

Convidem als ciutadans i ciutadanes, a les organitzacions polítiques i al teixit associatiu de Sabadell a donar suport al present Manifest i a la Plataforma per a fer realitat el soterrament dels FGC fins Can Feu ara.

Adhesions entitats       Adhesions particulars

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s