La Plataforma

Soterrar els FGC des de l’estació de Gràcia fins Can Feu i convertir aquest espai en un passeig és una antiga aspiració a la qual no renunciem.
Aquest anhel es va convertir en un compromís de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell l’any 2007. El sobrecost del soterrament es compensava amb l’estalvi de no haver d’expropiar i enderrocar 19 edificis com preveia el projecte original.
En lloc de fer realitat el compromís i garantir el soterrament, la Generalitat i el govern municipal han dilatat el procés amb promeses i més promeses que finalment han resultat ser falses. La Generalitat s’ha estalviat el cost de l’expropiació i l’enderroc dels edificis i en canvi no ha soterrat les vies fins Can Feu.
El govern municipal en lloc d’exigir que la Generalitat assumís els seus compromisos va acceptar, pel seu compte i risc, finançar els 24 milions d’euros d’unes obres que no li corresponen pagar ni té capacitat per fer-ho.
Per altra banda, considerem inviable el sistema anunciat per a finançar el soterrament, a partir de les hipotètiques plusvàlues obtingudes al requalificar com a residencials diversos espais públics. Una operació basada en construir varis milers d’habitatges en plena crisi immobiliària és impensable i requeriria anys de tramitació.
Ara, la Generalitat i el govern municipal, han anunciat que, degut a la manca de finançament, el soterrament es farà més endavant. Aquest més endavant però, no existeix. L’entenem únicament com un nou intent de confondre els veïns i veïnes i desmobilitzar-los.
El soterrament fins Can Feu, es fa ara o no es farà mai. Cau pel seu propi pes que més endavant paralitzar durant mesos el servei ferroviari, desfer les noves vies i instal·lacions i realitzar les obres corresponents per a soterrar els 400 metres de vies, resultarà tan costós econòmicament que resultarà inviable.
Reclamem a la Generalitat que l’estalvi obtingut al no haver expropiat els edificis de Gràcia, junt al de no fer les cotxeres al Parc Nord, siguin destinats a finançar el soterrament, i que iniciï els tràmits per continuar les actuals obres fins Can Feu de manera immediata.
Ara tenim una oportunitat històrica per soterrar els FGC fins Can Feu i eliminar l’efecte barrera de les vies i millorar aquest sector de la ciutat. Els veïns i veïnes i les entitats que subscrivim aquest declaració no hi pensem renunciar, comprometent-nos a l’hora a fer tot el possible perquè sigui realitat.
Exigim als responsables polítics municipals i de la Generalitat que siguin conseqüents amb els compromisos adquirits. Que tinguin una voluntat política clara a favor del soterrament i actuïn amb la màxima celeritat per fer-lo possible.

 

Plataforma Soterrament FGC ARA !
Desembre 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s