[Nota de premsa] CiU es queda sola al Parlament de Catalunya defensant les plusvàlues per finançar el soterrament

El grup parlamentari del PSC no comparteix els arguments del PSC de Sabadell

El passat dia 30, la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va debatre i aprovar una resolució presentada pel grup parlamentari d’ICV-EUiA sobre els FGC. Una representació de la Plataforma Soterrament FGC ARA va assistir a la sessió.

La resolució, que contenia els punts següents, va ser aprovada per tots el grups parlamentaris llevat de CiU que es va abstenir:

1) Establir un calendari d’execució de l’obra de perllongament dels FGC al seu pas per Sabadell, que expliciti detalladament les concrecions de la mateixa.

2) Garantir el soterrament de les vies ferroviàries entre Sant Quirze del Vallès i Sabadell-Estació per evitar la divisió geogràfica d’aquesta zona de la ciutat.

3) Estudiar la viabilitat tècnica i econòmica del perllongament de la línia fins a Castellar del Vallès.

Cal tenir present que aquesta proposició estava damunt la taula de la Comissió des de l’any 2012 en que s’havien paralitzat les obres i per tant el punt 1r està descontextualitzat.

Durant el debat tots els grups parlamentaris van posar de manifest la necessitat de trobar solucions tècniques que facin viable el soterrament fins el terme de Sant Quirze ara i no més endavant. També van posar en evidència la inviabilitat de les plusvàlues urbanístiques com a mitjà per finançar-lo, ja que li correspon a la Generalitat assumir el cost del mateix i que a l’Ajuntament com a màxim li correspon finançar treballs complementaris, com podria ser la posterior urbanització.

En aquest sentit des de la Plataforma valorem positivament el suport de la majoria dels grups parlamentaris a favor del soterrament ara i finançat per la Generalitat, que és la titular de l’obra i del servei ferroviari. No comprenem en canvi la negativa de CiU, desdient-se d’un compromís en ferm que havia assumit amb la ciutat i la seva obstinació amb unes plusvàlues urbanístiques inexistents i impossibles.

També volem posar de relleu l’actitud favorable i clara del portaveu del PSC, Esteve Terrades, reclamant al govern de la Generalitat solucions tècniques i financeres per a soterrar les vies ara, una responsabilitat que en cap cas corresponen a l’Ajuntament. Aquesta actitud contrasta del tot amb la que manté el PSC de Sabadell, obstinat en finançar-lo amb unes plusvàlues urbanístiques que sap perfectament són inviables.

Des de la Plataforma reclamem al PSC de Sabadell i CiU que d’una vagada per totes treballin pels interessos de la ciutat i lluitin per fer realitat el soterrament fins el castell de Can Feu ara, dins les obres en curs, i que no acabin sent responsables d’haver perdut una oportunitat històrica de la ciutat.

Adjuntem l’enllaç amb la gravació del debat de la Comissió:

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7058267&p_cp3=7058902

Plataforma Soterrament FGC ARA  –  Sabadell, 8 de maig de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s