Text llegit al Ple Municipal (gener 2014)

Senyors regidors, senyores regidores,
Des de la Plataforma Soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat ARA, volem manifestar la nostra inquietud per unes obres que podrien ser una important millora pel conjunt de la ciutat com és el soterrament del tren fins a Can Feu.
Som els veïns i veïnes dels barris de Can Feu i de Gràcia. Alguns dels quals hem viscut I vivim directament i des de fa anys les molèsties del pas del tren i de les actuals obres. Altres veïns no les viuen tan directament però tots plegats compartim una opinió.
“Per nosaltres, soterrar els ferrocarrils no és cap caprici, sinó una necessitat. La necessitat d’eliminar la barrera que fa anys que ens separa i ens dificulta la vida quotidiana.”
Aquesta necessitat es va convertir en un compromís real per part de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell l’any 2007, quan la Generalitat va acceptar perllongar el soterrament. Es va fer esment del tema en tots els mitjans de comunicació I estàvem contents. Amb l’esperança de millorar les nostres condicions de vida hem suportat les molèsties. Confiant. Confiant amb els compromisos adquirits per les institucions, i comptant en que els nostres representants polítics farien tot el possible perquè el soterrament fins Can Feu fos realitat.
Finalment però, i sense donar-nos cap tipus d’explicació, ens vam assabentar per la premsa que el soterrament no es faria i, si es feia , seria més endavant.
I nosaltres ens preguntem: “Més endavant?” Més endavant ens posarem a tornar a aixecar el carrer i les vies acabades de construir per a soterrar 400 metres de via? Tornarem a construir un via de tren secundària per soterrar la principal i tallarem el servei ferroviari? Si? Perquè nosaltres això ja ho estem vivint. Alguns de nosaltres vivim directament davant d’un mur perquè el tren pugui passar a 2 metres de la porta de casa nostra cada 10 minuts. I No volem tornar a viure això més endavant…
Ens sentim decebuts, per no dir estafats amb la noticia. I estem més convençuts que mai de la importància de fer les obres ara. Perquè pensem que hi ha possibilitats de trovar solucions. Considerem que si hi ha voluntat política hi ha camins per trobar sortides als compromisos. I perquè pensem que si el soterrament no es fa ara probablement no ja es farà.
Per això hem fet arribar una proposta de resolució a tots els grups municipals, perquè pensem que hi pot haver una solució. I perquè la Generalitat ens escolti és molt important que tots els representants de la nostra ciutat ens ajudin a defensar que soterrar els 400 metres de via fins Can Feu és una oportunitat històrica que no podem deixar passar.
Els veïns de Gràcia i Can Feu demanem al govern municipal i al conjunt del Consistori que posin totes les energies i mitjans al seu abast perquè aquesta obra sigui realitat ara. Que assumeixin aquest projecte com a seu i ens ajudin a gestionar els mecanismes necessaris, perquè més endavant tots sabem que serà inviable.
En el seu moment, els hi vàrem fer confiança i ara els hi demanem que tinguin una voluntat política clara a favor del soterrament i actuïn amb la màxima celeritat per fer-lo possible ja que treballem a contrarellotge.
Si us plau, no ens defraudin.
Moltes gràcies pel seu temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s