Finalitzat el projecte constructiu, la Plataforma exigeix la licitació de les obres del soterrament dels FGC fins Can Feu aquest any 2017

Comunicat de premsa

img_0226

El passat dia 1 es va donar a conèixer el projecte constructiu del soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu de Sabadell en el si de la Taula pel Soterrament FGC, en la que hi van participar els representants del departament de Territori de la Generalitat, del govern municipal de Sabadell i de l’enginyeria encarregada de redactar el projecte. També varen assistir representants de les entitats que formen part de la Taula (Fundació Bosch i Cardellach, Cambra de Comerç, AV de Can Feu i de Gràcia i Plataforma pel soterrament) així com representants dels grups municipals i tècnics municipals.

El projecte, encarregat el novembre de 2015 a l’empresa Tècnica y Projectos SA, per un import de 273.774 euros, iva inclòs, respon a les directrius fixades en el projecte bàsic i debatudes i consensuades a la Taula pel Soterrament. Les característiques del projecte executiu consisteixen en continuar el soterrament de les vies, des del carrer de Sobarber fins passar el Passeig de Can Feu, possibilitant que aquesta via deixi d’estar deprimida. El desplaçament del traçat de les noves vies i un acurat sistema constructiu han de permetre una mínima afectació i compatibilitzar les obres amb el servei ferroviari. El cost previst de les obres és de 21,7 M€ i un termini d’execució de 22 mesos.

Des de la Plataforma valorem de manera molt positiva la redacció del projecte constructiu, el qual ha de permetre licitar l’obra i que la seva definició hagi estat de forma col·laborativa fins arribar al consens entre els tècnics i els representants de les diferents institucions i entitats.

Ara, arribat en aquest punt, amb el projecte executiu definit, exigim que, sense més demores, s’iniciï el procés de licitació de les obres i complir el compromís de finalitzar-les a principis el 2019 i així cloure satisfactòriament el procés ciutadà per eliminar la barrera de les vies que separa els barris de Can Feu i de Gràcia, recuperar la trama urbana i que els veïns i veïnes puguin exercir el dret a una accessibilitat adequada.

Considerem que després de més de 10 anys reclamant el soterrament fins Can Feu, dels compromisos de la Generalitat d’assumir l’obra, de promeses als veïns i a la ciutat, dels mandats del Parlament de Catalunya a favor de realitzar l’obra ara i que sigui finançada per la Generalitat i de les mocions aprovades pel Ple municipal de Sabadell en aquest mateix sentit. Després d’haver destinat més de 900.000 euros en el projecte (estudi informatiu, projecte bàsic i projecte constructiu) seria intolerable no materialitzar l’obra del soterrament i malversar aquest diner públic.

Per aquests motius des de la Plataforma demanem a la Generalitat que sigui conseqüent amb els seus compromisos i amb els mandats del Parlament d’incloure les corresponents partides pressupostàries en el Pressupost de la Generalitat del 2017 per executar l’obra ara. Inclusió que ha estat aprovada en el període d’esmenes presentades pels grups parlamentaris, de les quals tenim constància de l’aprovada a proposta del PSC.

Demana a l’Ajuntament que s’impliqui a fons per assolir la licitació d’una obra que reconeix com estratègica per a la ciutat

Finalment, reclamem al govern municipal que s’impliqui a fons per aconseguir el finançament de les obres per part de la Generalitat i poder materialitzar un projecte considerat estratègic per la ciutat que, a més d’eliminar l’efecte barrera i millorar la mobilitat de les persones, ha d’afavorir la renovació urbana, l’impuls de la vida social i possibilitar la connexió de Can Feu amb el centre de la ciutat mitjançant un passeig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s