La Plataforma confia poder assegurar el finançament per a soterrar els FGC fins el castell de Can Feu en els Pressupostos del 2017

_mg_8473

Comunicat de premsa

Amb aquesta finalitat ha sol·licitat reunions amb l’alcalde la ciutat, el conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i amb tots els grups parlamentaris

La Plataforma Soterrament FGC ARA està treballant per a poder concretar de manera definitiva el soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu i fer realitat la històrica demanda de soterrar les vies i eliminar la barrera que comporten.

Cal tenir present que el projecte bàsic ja està redactat i que el projecte constructiu, que ha de concretar les característiques de l’obra i el seu cost final, està pràcticament enllestit, el qual està previst fer-lo públic durant el proper mes de novembre. Això permetrà poder encarar la recta final del procés pel soterrament amb la licitació de l’obra a principis de l’any vinent.

Aquesta previsió està condicionada al seu finançament i la inclusió de la corresponent partida en el Pressupost de la Generalitat de l’any 2017, amb una assignació inicial al tractar-se d’un finançament plurianual, tal i com es va manifestar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en la trobada mantinguda amb la Plataforma el mes passat, que el govern està estudiant com trobar el finançament necessari en la perspectiva de poder iniciar les obres el més aviat possible.

En aquest sentit, la Plataforma Soterrament FGC ARA s’ha posat en contacte amb l’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, amb tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i amb conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, amb la finalitat de mantenir les converses necessàries per a garantir el finançament per soterrar els 400 metres pendents fins el castell de Can Feu i poder complir les previsions d’iniciar les obres el 2017 i finalitzar-les a finals del 2018.

Des de la Plataforma confiem en la coherència de tots els representants polítics que s’han posicionat repetidament a favor de fer l’obra ara i del seu finançament a través dels Pressupostos de la Generalitat. Ara que aquests pressupostos estan en fase d’elaboració és el moment clau per a fer realitat aquest compromís.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s