El conseller Josep Rull comparteix la necessitat de soterrar els FGC fins el castell de Can Feu en la reunió mantinguda amb la Plataforma

img_6090

La Plataforma lliura al conseller un dossier amb 3.680 signatures de veïns i veïnes reclamant el soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu

Ahir dijous dia 8, la Plataforma Soterrament FGC ARA i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, es van reunir a les dependències de la Conselleria donant compliment a la petició feta fa uns mesos per la Plataforma. Al llarg de la trobada se li va exposar al conseller les passes, les vicissituds i els treballs que al llarg de 10 anys s’han dut a terme per fer realitat la històrica demanda de soterrar les vies dels FGC i eliminar la barrera que comporten.

Al conseller se li van mostrar les situacions reals que diàriament centenars de veïns i veïnes es troben a causa d’aquesta barrera que impedeix una accessibilitat adequada, que condiciona les seves vides i les d’uns barris que també veun dificultada la creació de comerç, la renovació urbana o l’impuls de la vida social.

Es va valorar de manera molt positiva el total consens polític, tan a nivell del Parlament de Catalunya com municipal, que s’ha assolit a favor del soterrament i de la conveniència de fer-lo ara. Així com de l’acord tècnic aconseguit que ha permès rebaixar en prop de 10 milions d’euros el cost de l’obra previst inicialment i el fet de tenir el projecte constructiu en la seva fase final de redacció. Uns elements cabdals per a poder avançar en la licitació i execució de l’obra.

El conseller Josep Rull va compartir la necessitat de realitzar el soterrament dels 400 metres pendents i la conveniència de poder iniciar les obres en el menor termini de temps possible i va manifestar que el govern està estudiant com trobar el finançament necessari en la perspectiva de poder iniciar les obres el més aviat possible.

Finalment, els representants de la Plataforma van lliurar al conseller un dossier amb 3.680 signatures, recollides fins el moment, de veïns i veïnes reclamant el soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu.

Tot i la predisposició del conseller, la Plataforma continuarà treballant perquè el finançament sigui contemplat en els Pressupostos del 2017 i que el soterrament pugui està finalitzat a finals de l’any 2018.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s