La Plataforma Soterrament FGC ARA reclama al conseller Josep Rull una trobada per a garantir el soterrament fins el Castell de Can Feu

IMG-04 NDFoto: Nació Digital

IMG-03 RS Foto: Ràdio SBD

Se li lliurà un document en motiu de la seva visita a les obres dels FGC el 4.03.2016

Comunicat de premsa

Soterrar la línia dels FGC fins el castell de Can Feu i eliminar la greu barrera que comporta per a les persones és una antiga aspiració de la ciutat de Sabadell. De manera incomprensible l’any 2007 aquest tram no va ser contemplat en el projecte de perllongament dels FGC que actualment s’està executant. Posteriorment però, la Generalitat es va comprometre realitzar-lo i l’any 2010 va adjudicar la redacció de l’estudi informatiu dels 400 metres pendents entre la Rambla Iberia i el castell de Can Feu. Tot i les múltiples promeses, les obres d’aquest tram encara no s’han licitat.

Tot i això s’ha continuat treballant per fer realitat aquesta justa demanda. L’abril del 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució perquè el govern de la Generalitat l’executés i la financés. Gràcies al treball de la Comissió tècnica pel soterrament, que aplega la Generalitat, l’Ajuntament, la Plataforma Soterrament FGC Ara, la Cambra de Comerç, la Fundació Bosch i Cardellach i Via Vallès, s’ha aconseguit, millorar el projecte inicial i rebaixar de 30 a 20,7 milions d’euros el cost de l’obra. S’ha redactat el projecte bàsic i el projecte constructiu està en fase de redacció. La inversió que ha fet la Generalitat per l’estudi informatiu i els projecte bàsic i constructiu ascendeix  a més 860.000 euros. Uns diners públics que no poden quedar sense efecte.

En paral·lel a aquests avenços s’ha assolit també un total consens polític i ciutadà sobre la necessitat de soterrar els FGC fins el castell de Can Feu i de fer-ho ara. Un element cabdal per a fer-lo realitat.

Ara, després de gairebé deu anys d’haver-se iniciat el procés a favor del soterrament, tenim el consens polític i ciutadà necessari, el projecte bàsic definit, el projecte constructiu a punt de redactar-se i molts motius per considerar que es tracta d’una obra necessària i prioritària. Únicament resta que la Generalitat concreti el finançament plurianual dels 20,7 milions d’euros.

Per tot l’exposat li sol·licitem mantenir una trobada amb vostè, amb la finalitat de poder-li exposar de manera més concreta la necessitat del soterrament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s