La Plataforma Soterrament FGC ARA s’adreça al Parlament i al govern de la Generalitat per a garantir el soterrament

IMG 015

Comunicat de premsa

La Plataforma Soterrament FGC Ara s’ha adreçat a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya per exposar-els-hi  en quin punt es troba el procés a favor del soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu, però que per fer-lo realitat cal concretar la corresponent partida pressupostària en el Pressupost de la Generalitat de Catalunya. És en aquest punt del finançament que es demana als grups parlamentaris que instin al govern de la Generalitat a incloure’l en els pressupostos en fase d’elaboració.

La Plataforma també s’ha adreçat al conseller de Territori Sostenibilitat, Josep Rull, com a responsable de l’execució i l’obra i al conseller d’Economia i Hisenda Oriol Jonqueras, com a responsable del seu finançament, sol·licitant una trobada per exposar-els-hi la necessitat d’executar el soterrament ara, ja que es tracta d’una obra necessària i prioritària per eliminar la barrera que separa barris i persones.

Als consellers i als parlamentaris se’ls hi ha traslladat els avenços assolits a favor del soterrament fins el castell de Can Feu: l’imprescindible consens polític i ciutadà; la rebaixa del cost previst de l’obra de 30 a 20,7 milions d’euros; el projecte bàsic redactat i el projecte constructiu en fase de redacció. També se’ls hi ha recordat que la inversió que ha fet la Generalitat entre l’estudi informatiu i els projecte bàsic i constructiu ascendeix a més 860.000 euros. Uns diners públics que no poden quedar sense efecte.

Ara, es resta a l’espera que fixi data de la compareixença de la Plataforma al Parlament de Catalunya i que es fixi també data de les trobades amb els consellers. Unes trobades de les que es confia que serviran per acabar de definir el finançament per a soterrar els FGC fins el castell de Can Feu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s