Jardí SÍ, cotxes NO a l’antic aparcament de l’estació de Gràcia

Estació FGC Gràcia 071210 aparc

Comunicat de premsa

La Plataforma Soterrament FGC ARA vol un espai enjardinat en el que havia estat l’aparcament de l’estació de Gràcia

Amb el perllongament dels FGC ja no serà necessari un aparcament

La Plataforma Soterrament FGC Ara ha tingut coneixement que la Generalitat de Catalunya té la intenció de tornar a convertir en aparcament l’espai públic de l’estació de Gràcia dels FGC. Aquest espai ja havia estat un aparcament en superfície i va ser desmantellat a causa de les obres de perllongament  del ferrocarril.

Quan es va construir l’estació de Gràcia dels FGC, als anys 20 del segle passat, aquest espai va ser destinat a zona enjardinada, fins els anys 90 que, coincidint amb la construcció de la nova estació, ara enderrocada, va ser transformat en aparcament exclusiu pels usuaris del tren.

Des de la Plataforma considerem que amb el perllongament dels FGC fins a Ca n’Oriac i la posada en servei de tres noves estacions, l’estació de Gràcia deixarà de ser una estació de referència per canviar del cotxe al ferrocarril, ja que les persones d’altres punts de la ciutat, o d’altres municipis, que aparcaven a l’estació de Gràcia ho faran a altres estacions més properes als seus llocs d’origen. Altrament, la no existència de l’aparcament exclusiu des de l’any 2013 no ha comportat cap problema i els vehicles s’han estacionat en zones properes a l’estació.

Per altra banda considerem que avui en dia destinar espai públic al mig de la ciutat a aparcament en superfície i d’ús exclusiu és un anacronisme i que cal destinar aquests espais a zones enjardinades obertes i al servei del conjunt de la ciutadania i a la sostenibilitat ambiental de la ciutat.

Aquests són els motius pels quals la Plataforma s’oposa radicalment a destinar a aparcament l’espai de l’estació de Gràcia i reclama que es converteixi en la zona enjardinada que havia estat.

Un posicionament que trasllada al govern municipal perquè se’l faci seu i defensi una urbanització enjardinada d’aquest espai davant les intencions de la Generalitat de fer-hi un aparcament.

La Plataforma Soterrament FGC Ara confia que el govern municipal sabrà defensar un espai públic pacificat i sostenible de la ciutat, d’acord amb el criteris ambientals i de mobilitat sostenible actuals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s