La Plataforma Soterrament FGC ARA confia que el nou govern de la Generalitat garanteixi el soterrament

IMG_0445

Comunicat de premsa

Confia també que els nous diputats i diputades sabadellenques tinguin un paper decisiu en pro del soterrament

La Plataforma Soterrament FGC Ara considera molt positiu que finalment s’hagi constituït el nou govern de la Generalitat de Catalunya. Un fet positiu per la governabilitat de Catalunya, però especialment per a poder tenir l’interlocutor clau per a fer realitat el soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu. Cal tenir present que, a la pràctica, des de l’estiu passat la provisionalitat del govern de la Generalitat dificultava la concreció del finançament de les obres.

Tot i els avenços aconseguits en pro del soterrament, la seva materialització depèn encara de com es garantirà el seu finançament. El projecte bàsic de les obres, entre el carrer de Sobarber i el castell de Can Feu, està definit per part de l’enginyeria encarregada de redactar-lo i compta amb el vist i plau de la Comissió Tècnica pel Soterrament. I des del passat mes de novembre està adjudicada a la mateixa enginyeria la redacció del projecte constructiu, el qual no es materialitzarà fins que no s’hagi acordat el finançament. També ha significat una passa important que el Ple municipal aprovés el passat mes de novembre l’anul·lació del conveni signat l’any 2012, entre l’exalcalde Manuel Bustos i l’exconseller Lluís Recoder, que fiava el finançament a unes il·lusòries plusvàlues urbanístiques i bloquejava a la pràctica un finançament realista.

En les properes setmanes la Plataforma intensificarà les gestions amb el govern municipal, el Parlament de Catalunya i amb el nou govern de la Generalitat, amb la finalitat que es concretin en el Pressupostos de la Generalitat dels propers exercicis les partides pressupostàries necessàries que garanteixin el finançament dels 20 milions d’euros del cost del soterrament fins el castell de Can Feu.

En aquest mateix sentit confia que els diputats i diputades sabadellenques que formen part del nou Parlament de Catalunya, tinguin un paper actiu i decisiu per aconseguir el finançament necessari per part del govern de la Generalitat. Per aquest motiu la Plataforma també mantindrà una trobada amb els esmentats diputats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s