La Plataforma Soterrament FGC ARA reclama a les institucions i a les organitzacions polítiques un paper actiu i clar a favor del finançament del soterrament fins el castell de Can Feu

IMG_4640

Comunicat de premsa

Lamenta l’actitud immobilista del govern de la Generalitat de Catalunya que continua bloquejant fer realitat el compromís del soterrament

De poc serviran els treballs i les propostes de les institucions i entitats sabadellenques que, des de la Comissió Tècnica pel Soterrament, han aconseguit una disminució de 10 milions d’euros (de 30 a 20 M€) en el cost previst per l’execució dels 400 metres de soterrament fins el castell de Can Feu. De poc servirà que l’administració pública hagi destinat més de 650.000 euros a l’estudi informatiu i al projecte d’aquesta obra. De poc serviran els acords del Ple municipal aprovats per majoria (només CiU es va abstenir) a favor del soterrament fins el castell de Can Feu, si no es garanteix en els propers mesos el finançament d’aquests 20 M€.

Des de la Plataforma Soterrament FGC ARA lamentem que, malgrat els avenços en els aspectes tècnics i de costos i la “voluntat de tothom” de fer el soterrament ara, no s’hagi avançat gens en relació a qui i com s’ha de finançar aquesta obra. Lamenta també que el govern de la Generalitat no hagi aportat cap solució ni proposta en aquest sentit i continuï enrocat en defensar el finançament a partir d’un conveni signat amb l’exalcalde Manuel Bustos, que, a més de no tenir validesa, confia el finançament a unes plusvàlues urbanístiques inexistents i inviables.

Per aquests motius la Plataforma Soterrament FGC ARA reclama a les organitzacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya que actuïn en conseqüència perquè els Pressupostos de la Generalitat del 2016 disposi de la corresponent partida pressupostària destinada al soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu. En aquest sentit recordem que el passat mes de maig totes les organitzacions polítiques amb representació municipal, a excepció del PSC i PP, van signar públicament el compromís de treballar per aconseguir el finançament necessari per fer realitat l’obra dins les actuals obres de perllongament.

Des de la Plataforma Soterrament FGC ARA instem també al govern municipal a actuar amb fermesa davant el govern de la Generalitat perquè doni compliment a una obra reclamada per tota la ciutat de Sabadell per eliminar l’actual barrera que comporten les vies i millorar la qualitat de vida a les persones d’aquell sector i al conjunt de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s