La Plataforma Soterrament FGC ARA sol·licita a l’alcalde una reunió urgent per clarificar qui ha de finançar el soterrament dels FGC fins Can Feu

Comunicat de premsa 18.02.2015

IMG_3879

La Plataforma Reclama una trobada entre l’Ajuntament, la Generalitat i les entitats

La Plataforma Soterrament FGC ARA ha adreçat un escrit a l’alcalde de la ciutat reclamant-li que convoqui en la menor brevetat possible una reunió entre l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i les entitats ciutadanes a plegades a la Taula pel soterrament, amb la finalitat de concretar qui ha de finançar els 20 milions d’euros del cost de les obres de soterrar els FGC fins el castell de Can Feu.

Gràcies al treball realitzat des de les institucions i entitats sabadellenques s’ha aconseguit rebaixar en 9,5 M€ el cost previst per la Generalitat per a soterrar els 400 metres pendents, passant dels 30 M€ a 20,5, a partir de plantejar alternatives de traçat i constructives. Tot i aquest avenç, no hi ha cap garantia que s’executi el soterrament en la seva totalitat ni cap garantia del seu finançament.

Des de la Plataforma hem defensat des del primer moment que qui ha d’assumir el cost de l’obra ha de ser la Generalitat, com a titular de la mateixa, en base els diners no invertits en diverses obres previstes en el projecte inicial però que no s’executen, com les cotxeres i l’aparcament al Parc del Nord.

També reclamem al govern municipal del PSC que clarifiqui la seva posició respecte el finançament. Mentre per una banda diu que no pensa destinar-hi cap euro perquè li correspon a la Generalitat, per altra destina 3 milions d’euros del pressupost municipal en les obres d’urbanització del Passeig de la Plaça Major i de la Plaça d’Espanya, tot i que li correspon a la Generalitat finançar-les com costos de reposició de les obres de perllongament dels FGC.

Des de la Plataforma FGC no acceptem més estratègies dilatòries en base a passar-se la pilota sobre qui ha de finançar el soterrament i exigim claredat tan al govern municipal del PSC com a la Generalitat. Tampoc acceptarem que PSC i CiU confonguin la ciutadania anunciant que estan a favor del soterrament fins Can Feu, sense concretar però el seu finançament.

Per tot, esperem la convocatòria de la reunió sol·licitada en la menor brevetat possible, per a clarificar un aspecte fonamental com és el finançament i poder fer realitat un projecte de tota la ciutat de Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s