La Plataforma Soterrament FGC ARA exigeix que es clarifiqui qui ha de finançar les obres del soterrament dels FGC fins Can Feu

Comunicat de premsa 2.02.2015

IMG_0335

Govern municipal (PSC) i Generalitat (CiU) es passen la pilota mútuament, generant confusió i sense concretar com es finançaran els 400 metres pendents de soterrar

El passat dia 27 de gener es dugué a terme la primera reunió de la Comissió tècnica pel soterrament, en la que assistiren l’Ajuntament, la Plataforma FGC, la Fundació Bosch i Cardellach, la Cambra de Comerç, Via Vallès, les AAVV de Gràcia i Can Feu i els grups municipals d’Entesa per Sabadell i CiU, així com el director general d’Infraestructures Xavier Flores i el subdirector general d’infraestructures de transport terrestre, David Prat. En aquesta reunió es van definir les característiques principals que han de guiar el projecte constructiu del soterrament fins passat el Passeig de Can Feu.

Des de la Plataforma Soterrament FGC ARA valorem de manera positiva el treball realitzat i la participació dels màxims responsable tècnics d’infraestructures de la Generalitat. Pel contrari hem de lamentar la no assistència del regidor d’urbanisme, Sr Ramón Burguès, ni cap de altre representant del govern municipal.

En aquesta primera sessió tècnica la Generalitat de Catalunya va acceptar les propostes de traçat i constructives plantejades per la Taula pel soterrament el passat mes de juliol. Aquestes propostes comporten un estalvi en l’execució de les obres de més de 9,5 milions d’euros, rebaixant de 30 a 20 M € el cost previst per la Generalitat en l’estudi informatiu.

Pel contrari no hi va haver un acord en els terminis. Mentre les entitats i grups municipals defensem la redacció d’un únic projecte constructiu i l’execució de l’obra en una sola fase, per rebaixar costos i garantir que el soterrament fins el castell sigui una realitat, la Generalitat planteja un projecte en dues etapes i una execució en dues fases en funció de la disponibilitat pressupostària.

És en aquest punt on hi ha el principal escull perquè el soterrament fins el castell de Can Feu sigui una realitat. Mentre la Generalitat reitera que no pensen assumir els 20 M€ del cost del soterrament, al·legant a un conveni que obliga l’Ajuntament de Sabadell a finançar-ho, el govern municipal diu que no pensa destinar-hi cap euro perquè és a la Generalitat a qui li correspon el finançament.

Des de la Plataforma FGC no acceptem més estratègies dilatòries sobre qui ha de finançar el soterrament i exigim claredat, tan al govern municipal com a la Generalitat. No acceptarem que PSC i CiU confonguin la ciutadania dient que aposten pel soterrament fins Can Feu sense però garantir-ne el finançament. Tampoc acceptarem les promeses com estratègia electoral.

Per aquest motiu des de la Plataforma FGC reclamem una reunió a tres bandes, Ajuntament de Sabadell, Generalitat de Catalunya i Taula pel Soterrament perquè es concreti d’una vegada per totes qui i com es finançarà l’obra, perquè, sense concretar el finançament, el soterrament continua sent una simple promesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s