La Plataforma Soterrament FGC ARA lamenta que la Generalitat mantingui les incerteses en relació les obres dels FGC

Comunicat de premsa 22.12.2014

_MG_3354

La Comissió de seguiment de les obres dels FGC, convocada un any i mig després de la última reunió (la darrera va ser el 10.07.2013) no va aportar la concreció que s’esperava sobre les obres dels FGC. Els representants de la Generalitat: el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat Ricard Font, el Director General d’Infraestructures Xavier Flores i el regidor d’urbanisme Ramón Burguès, no van concretar els aspectes fonamentals per a garantir el soterrament fins el castell de Can Feu, ni la continuïtat fins Ca n’Oriac.

Des de la Plataforma Soterrament FGC ARA volem fer extensiva algunes consideracions en relació l’esmentada Comissió:

  • Valorem de manera positiva que la Generalitat accepti la proposta tècnica presentada el passat juliol per la Taula pel Soterrament (Ajuntament, Plataforma FGC , Fundació Bosch i Cardellach, Cambra de Comerç, Via Vallès, Entesa per Sabadell i ICV).

En aquest sentit la Plataforma FGC participarà en les futures reunions amb els tècnics de la Generalitat per tal de concretar els aspectes del traçat que facin més viable i menys costós el soterrament fins el castell de Can Feu, com el fet que s’executi l’obra en una sola fase i no en dues com pretén la Generalitat, ja que l’encariria i no garantiria arribar fins el castell.

  • Els representants de la Generalitat pel contrari no van concretar com es finançaran els 20 M € per a soterrar els 400 metres fins el castell. Van reiterar que no pensaven assumir el finançament i van insistir que ho havia de fer l’Ajuntament de Sabadell, quan és impensable que aquest, endeutat i sense capacitat financera, els pugui assumir. Sense concretar com es finançarà, el soterrament continua sent una simple promesa.

Des de la Plataforma FGC defensem que el finançament l’ha d’assumir íntegrament la Generalitat, tal i com li correspon i com va aprovar el Parlament de Catalunya. Aquest finançament pot provenir dels estalvis generats per la no execució de partides d’obra com les cotxeres al Parc del Nord, entre altres.

  • Ni els representants de la Generalitat ni el regidor d’urbanisme no van voler assumir l’aturada de les obres en curs al sector de Gràcia, contravenint el què van aprovar el Parlament de Catalunya i el Ple municipal de Sabadell, per fer viable la continuïtat del soterrament.
  • Tampoc van donar garanties a la continuïtat de les obres des de l’estació de la Plaça Major fins Ca n’Oriac. Van reconèixer que la realització de les estacions de la Creu Alta, Plaça Espanya i Ca n’Oriac, així com la construcció de la corresponent infraestructura ferroviària, està subjecte a l’aprovació d’una partida complementaria en el Pressupost del 2015 i de l’aprovació d’aquest.

Des de la Plataforma Soterrament FGC ARA lamentem que una vegada més la Generalitat de Catalunya no concreti tots els aspectes que han de garantir el soterrament fins el castell de Can Feu i la finalització del perllongament fins Ca n’Oriac. Alhora exigeix l’aturada immediata de les obres al sector de Gràcia per a fer viable la continuació del soterrament i no malbaratar recursos públics amb la realització d’obra que s’haurà d’enderrocar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s