La Plataforma Soterrament FGC ARA demana més concreció en les propostes i exigeix que s’aturin les obres a Gràcia per donar credibilitat al soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu

IMG_4273

Comunicat premsa 16.12.2014

Després de valorar les informacions i les propostes emeses en la reunió mantinguda el passat dia 11, convocada pel govern municipal, amb les entitats de la Taula pel soterrament, la Plataforma Soterrament FGC ARA, fa les següents consideracions:

  • Valorem de manera positiva que, segons va comunicar el regidor d’Urbanisme Ramón Burguès, la Consellaria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya acceptin les propostes presentades per la Taula pel Soterrament (Ajuntament, Plataforma FGC i entitats) el passat mes de juliol, en el marc de les al·legacions a l’estudi informatiu pel perllongament del soterrament fins Can Feu.
  • Cal però concretar què és el què la Generalitat accepta de la proposta de la Taula. Des de la Plataforma apostem perquè aquesta acceptació sigui la totalitat de la proposta: traçat, sistema d’execució, terminis i realització del soterrament ara dins de les obres actualment en curs. Una proposta que fa que el soterrament fins el castell de Can Feu sigui més viable tècnicament i més econòmic, rebaixant de 30 a 20M € el cost de l’obra.
  • Reiterem que l’obra del soterrament fins el castell s’ha d’executar ara, amb continuïtat amb les obres actualment en curs, per rebaixar costos, reduir els impactes i les molèsties i com a única garantia de la seva realització. Per aquest motiu rebutgem la possibilitat de realitzar-ho en fases.
  • Definir el finançament del soterrament fins el Castell de Can Feu. Sense concretar qui i com es finança l’obra, el soterrament es redueix a una nova promesa. En aquest sentit reiterem que els 400 metres de soterrament fins el castell és una obra complementaria del projecte de perllongament fins Ca n’Oriac. Els 20M € del seu cost han de formar part del seu pressupost i en conseqüència el finançament l’ha d’assumir la Generalitat, tal i com es va comprometre en el seu moment.

Des de la Plataforma FGC sempre hem defensat que aquest finançament pot provenir dels estalvis generats per la no execució de partides d’obra, com les cotxeres al Parc del Nord i l’estalvi de no haver hagut d’expropiar 19 edificis al barri de Gràcia, entre altres.

La Plataforma Soterrament FGC ARA reclama la concreció de tots aquests aspectes, fonamentals per a garantir el soterrament fins el castell de Can Feu i fer creïble la voluntat de fer-lo. Alhora que exigeix l’aturada immediata de les obres al sector de Gràcia, tal i com explicita l’acord municipal del passat mes d’octubre, per a fer viable la continuació del soterrament i no malbaratar recursos públics amb la realització d’obra que s’haurà d’enderrocar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s