La Plataforma Soterrament FGC ARA emplaça al govern municipal a demostrar amb fets que veritablement treballa per fer realitat el soterrament fins el castell de Can Feu ara

Roda de premsa 4.12.2014

IMG_4223

Comunicat de premsa 8.12.2014

En relació als titulars i a les informacions aparegudes a rel de la roda de premsa convocada per la Plataforma Soterrament FGC ARA el passat 4 de desembre, des d’aquesta entitat volem puntualitzar un seguit d’aspectes que considerem importants per a traslladar a l’opinió pública la situació sobre el soterrament dels FGC amb el major rigor possible.

  • Reiterem que el govern municipal, enlloc de liderar aquest projecte de ciutat i exigir a la Generalitat que compleixi el seu compromís d’executar-lo, ha mantingut i manté una actitud totalment passiva i submisa. Fet que lamentem.
  • Si en el seu moment el govern no va portar a Ple les propostes de la Taula pel soterrament, sinó que ho va fer l’oposició municipal a instàncies de la Plataforma, un cop aprovades per la majoria del plenari, no ha liderat el compliment de les mateixes i s’ha limitat a traslladar l’acord a la Generalitat.
  • El govern municipal no ha actuat al nivell que s’espera d’un govern que defensa amb la necessària autoritat i credibilitat els interessos de Sabadell, fent que la Generalitat convoqui les comissions informatives i doni totes les explicacions sobre l’obra, el finançament i els terminis.
  • En cap moment ha exigit a la Generalitat que aturi les obres al sector de Gràcia-Can Feu, tal i com explicita l’acord municipal del passat mes d’octubre, per a fer viable la continuació del soterrament fins el castell de Can Feu. En cap moment no ha fet públic ni un sol comentari davant l’actuació deslleial de la Generalitat d’accelerar les obres i fer que la continuïtat del soterrament sigui un fet irreversible.
  • Tampoc el govern municipal no ha dit res sobre la insistència de la Generalitat de finançar el soterrament fins Can Feu mitjançant plusvàlues obtingudes per mitjà de requalificacions urbanístiques i d’haver de modificar el planejament urbanístic de la ciutat. En aquest punt ha mantingut en tot moment una total opacitat sobre el què realment ha desenvolupat del conveni subscrit fa dos anys i mig amb la Generalitat.

En relació a les declaracions fetes pel regidor d’Urbanisme dient que la Plataforma ja estava al corrent d’una propera reunió amb el govern municipal per parlar de les al·legacions i de la convocatòria de la Comissió de seguiment, constatar que aquesta informació es va tenir amb posterioritat a la roda de premsa convocada per la Plataforma, en una reunió amb el departament municipal d’urbanisme per tractar de la urbanització de la coberta de l’estació de Gràcia. En aquesta reunió els tècnics municipals van comunicar aquestes reunions de forma oficiosa, donat que el responsable polític del departament d’urbanisme, el Sr Ramón Burguès, no es va dignar a assistir a l’esmentada reunió.

Per tot plegat demanem al govern municipal que més enllà de les declaracions i els titulars, demostri amb fets que realment està als costat dels veïns, que defensa els interessos de la ciutat i que treballa perquè el soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu sigui realitat ara.

Reiterem que aquesta és una aspiració de tot Sabadell i un compromís de la Generalitat, que requereix la màxima implicació ciutadana i institucional perquè sigui realitat i no perdre l’oportunitat històrica de fer el soterrament ara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s