La Plataforma Soterrament FGC ARA denuncia que la Generalitat no té cap intenció de fer el soterrament fins el castell de Can Feu

Roda de premsa 4.12.2014

IMG_4220Des de la Plataforma Soterrament FGC ARA denunciem novament que el govern de la Generalitat –CiU- s’està burlant de la ciutat, enganya l’opinió pública i actua en direcció contrària per fer realitat soterrament dels FGC fins el castell de Can Feu.

Continuen insistint amb les plusvàlues urbanístiques com a finançament:

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, en un escrit adreçat a la Plataforma, en data 19 d’octubre, reitera que l’execució del soterrament fins Can Feu, i en base el conveni signat amb el govern municipal el 2012, està supeditat a les plusvàlues obtingudes de les requalificacions urbanístiques que es derivin de la modificació del Pla General.

Unes requalificacions i unes plusvàlues inexistents i impossibles d’obtenir. Per tant esdevé una fal·làcia.

Els responsables polítics s’amaguen i confonen l’opinió pública:

  • El conseller Santi Vila defuig de les peticions fetes (10/06 i 19/09) per reunir-se.
  • Les informacions contradictòries donades aquests dies sobre el perllongament fins Ca n’Oriac només fan que confondre l’opinió pública i posen de manifest la poca credibilitat de les seves paraules i les poques garanties del futur de les obres.
  • La realitat és que, en el cas de tenir el finançament garantit, la posada en servei fins Ca n’Oriac no seria fins el 2017.

Incompleix tots els compromisos i acords:

  • No compleix la petició d’aturar les obres entre la Rambla Iberia i el Passeig de Can Feu, d’acord amb la resolució aprovada majoritàriament pel Ple municipal del 7 d’octubre.
  • Ha accelerat el ritme de les obres per finalitzar-les com un fet consumat i així impedir el soterrament.
  • No ha complert el termini de finals d’octubre per donar resposta a les al·legacions a l’estudi informatiu.
  • No ha convocat la Comissió de seguiment de les obres per informar (darrera 5/2014) de l’estat de les obres, de com s’executaran les obres pendents i dels terminis.

L’actitud del govern municipal i de CiU és decebedora:

  • El govern municipal, enlloc de liderar aquest projecte de ciutat i exigir a la Generalitat que compleixi el seu compromís d’executar-lo, té una actitud totalment passiva i submisa. No ha actuat al nivell que es requereix perquè acompleixi els acords de Ple del mes d’octubre, aturar les obres, ni perquè convoqui quan abans la Comissió de seguiment.
  • Per la seva banda CiU s’ha situat al costat del govern de la Generalitat justificant la seva actitud. Enlloc de defensar els interessos de la ciutat mira pels interessos partidistes.

La Plataforma crida a la mobilització ciutadana:

Des de la Plataforma continuarem treballant a favor del soterrament fins el castell de Can Feu. Actuant perquè s’acompleixin els compromisos i denunciant els seus incompliments.

Caldrà però una gran mobilització ciutadana perquè la Generalitat escolti la ciutat i compleixi el seu compromís de soterrar els FGC fins el castell de Can Feu i acabi la totalitat de les obres del perllongament fins Ca n’Oriac.

Caldrà esperonar al govern municipal perquè tingui l’actitud decidida i clara de treballar pels interessos de la ciutat i exigir a la Generalitat els seus compromisos.

En aquest sentit treballem per una gran mobilització ciutadana, de tota la ciutat, perquè s’acabin totes les obres dels FGC, el soterrament fins Can Feu i el perllongament fins Ca n’Oriac. Una mobilització en que s’hi impliquin totes les entitats, organitzacions polítiques i institucions en defensa dels interessos de Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s