Comunicat de premsa: 4.06.2014 – La Plataforma Soterrament FGC ARA presenta el Manifest ciutadà

Soterrar el FGC fins Can Feu ARA

IMG_3358Simulacio 2

Des de la Plataforma Soterrament FGC ARA, fem públic el Manifest ciutadà a favor de soterrar les vies dels FGC fins Can Feu ARA, de manera simultània amb les obres en curs, com a única garantia per fer realitat l’antiga aspiració ciutadana d’eliminar la barrera que representen les vies i millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes i les condicions urbanes i socials d’aquest sector de la ciutat.

Aquest és un projecte de tota la ciutat de Sabadell, que va més enllà d’una simple millora d’un sector de la mateixa i per això cal que tota la ciutat s’hi impliqui, perquè ara, amb les obres actuals de perllongament, tenim l’oportunitat històrica de fer-lo realitat, perquè si no es fa ara difícilment es farà.

El Manifest és també un reclam a que la Generalitat compleixi els compromisos adquirits amb la ciutat de Sabadell i cerqui els recursos necessaris per finançar-la ara i que el govern municipal es posi al costat de les reivindicacions ciutadanes.

Finalment, proposem la creació d’una Taula de ciutat que treballi propostes per fer realitat les obres abans de posar en servei el nou perllongament.

Manifest:

  • Que el soterrament de les vies dels FGC fins el castell de Can Feu és un projecte i una necessitat que afecta al conjunt de Sabadell.
  • Que la ciutat de Sabadell no pot perdre l’oportunitat històrica de no resoldre aquest soterrament ara, de manera simultània amb les obres actualment en curs.
  • Que tot i ser conscients de la situació econòmica i financera actual, per cert no generada per la ciutadania, la Generalitat, com administració titular i responsable de l’obra, ha de cercar un finançament realista i creïble i que no hipotequi la ciutat. En aquest sentit, que els costos estalviats en l’obra, entre altres els de no executar les cotxeres i l’aparcament al Parc del Nord, es reinverteixin en el soterrament fins el castell de Can Feu.
  • Que el govern municipal, junt amb els altres representants municipals, encapçalin aquesta reivindicació ciutadana fins fer-la realitat dins de les obres en curs i abans de posar en servei el nou perllongament, i que les propostes i estratègies siguin debatudes en una Taula formada pel Consistori de Sabadell i les entitats ciutadanes interessades.

Convidem als ciutadans i ciutadanes, a les organitzacions polítiques i al teixit associatiu de Sabadell a adherir-se al Manifest des de l’adreça: https://soterramentara.wordpress.com/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s