Comunicat de premsa: 30.05.2014 – La Plataforma presenta al·legacions a l’Estudi informatiu

La Plataforma Soterrament FGC ARA presenta al·legacions a l’Estudi Informatiu del soterrament fins Can Feu

A més de valorar les propostes de l’estudi posat a exposició pública, la Plataforma aporta alternatives amb l’objectiu de reduir els costos i garantir el soterrament ara

Enllaç amb les al·legacions:

140530 Al·legacions Plataforma a l’Estudi Informatiu FGC Gràcia – Can Feu

Després de més de tres anys i mig d’haver adjudicat la seva redacció (agost de 2010 a l’empresa TEC-Cuatro SA, per un import de 522.000 euros) el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va posar a exposició pública, el passat 31 de març, l’Estudi Informatiu i l’Estudi d’impacte ambiental del Perllongament del soterrament de la línia dels FGC a Sabadell, des de la Rambla Iberia fins el Passeig de Can Feu, al qual la Plataforma Soterrament FGC ARA ha fet diverses al·legacions.

Analitzats els plantejaments de l’estudi informatiu la Plataforma aposta clarament per l’alternativa 1 A, al ser la que té una menor durada d’execució, prevista en 81 setmanes, un menor cost, 28,2 M€, una menor incidència en l’entorn urbà i, sobretot, perquè s’executaria de manera simultània a les actuals obres de perllongament. Les altres alternatives que planteja l’estudi informatiu, la 1B i la 2, a més de més costoses i més termini d’execució, es desenvoluparien un cop finalitzades les actuals obres.

El fet que s’executi de manera simultània amb les obres actualment en curs és una condició irrenunciable per la Plataforma com a única garantia que el soterrament fins Can Feu es faci realitat.

Per altra banda la Plataforma també ha plantejat dues alternatives no contemplades per l’estudi informatiu. La primera és l’execució per fases, segons la qual el soterrament s’executaria segons preveu l’alternativa 1 A, llevat d’executar la llosa de coberta del cobriment del túnel ara i executar-la en una fase i inversió posterior, al tractar-se, la llosa de cobriment, d’una de les partides més costoses, però que ja deixaria el ferrocarril soterrat fins Can Feu i en funcionament.

La segona alternativa plantejada és la possibilitat de creuar el Passeig de Can Feu, no de manera soterrada sinó en un nou pont més lleuger i en una cota inferior a l’actual. Amb aquesta possible solució, a més de reduir la longitud del túnel, s’evitaria la construcció d’un nou col·lector i reduiria l’afectació del Passeig de Can Feu, circumstàncies que comportarien una important reducció del cost de creuar aquest punt.

Amb aquestes al·legacions la Plataforma aporta solucions perquè el soterrament es realitzi ara de manera simultània a les actuals obres de perllongament. Confiem que aquestes al·legacions i propostes siguin tingudes en consideració i que l’estudi informatiu no quedi en paper mullat, sinó que la Generalitat assumeixi el seu compromís amb la ciutat i soterri les actuals vies fins Can Feu ara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s