NOTA DE PREMSA – La Plataforma considera totalment decebedora l’actitud del govern municipal en el soterrament fins Can Feu

La defensa cega i fraudulenta del regidor d’urbanisme, Josep Ayuso, de les plusvàlues urbanístiques com a única via de finançament mostra el poc interès real pel soterrament.

La reunió sol·licitada el 27 de gener per la Plataforma al govern municipal, per tractar sobre el futur del soterrament dels FGC fins Can Feu, finalment es va dur a terme el passat dijous 13 de març. Van participar el regidor d’urbanisme Josep Ayuso, la regidora del districte Marta Farrés i més d’una vintena membres de la Plataforma.
La reunió, que tenia per objectiu que el govern municipal exposés la seva estratègia per fer realitat el soterrament dels FGC fins Can Feu, va resultar del tot decebedora. El regidor d’urbanisme no va mostrar més arguments que els que ve mostrant des de fa anys, i són els mateixos que han portat el soterrament a un carreró sense sortida: confiar el finançament únicament a unes plusvàlues urbanístiques impossibles d’obtenir.
El regidor Josep Ayuso no va poder aportar cap concreció de la seva il·lusòria proposta, simplement perquè és falsa. Després d’assegurar que fa anys treballen per aconseguir mitjançant plusvàlues els 24 milions d’euros necessaris, encara no ha pogut mostrar res de res en aquest sentit: ni quins terrenys pensen requalificar, ni quants milers d’habitatges caldrà construir, ni qui comprarà aquest terrenys que han de generar les plusvàlues, ni quants anys seran necessaris per realitzar els tràmits urbanístics, ni els anys que es trigarà per aconseguir els 24 milions.
El més sorprenent i surrealista de la proposta del Sr Ayuso va ser que bona part de les possibles plusvàlues les pensa obtenir en finques particulars, a base d’autoritzar edificar 2 o 3 pisos per damunt de les alçades actualment permeses. O sigui, un finançament dels FGC a mercè de la voluntat i disponibilitat dels particulars a construir més pisos en les seves finques. Fet que pot no succeir en desenes d’anys o mai. Un plantejament fraudulent, a més d’inviable des del punt de vista econòmic i de legalitat urbanística.
El Sr Ayuso tampoc va ser capaç de respondre sobre quin destí ha donat el govern municipal als 12 milions d’euros que l’actual alcalde Joan Carles Sánchez va assegurar públicament, l’octubre de 2010, que l’Ajuntament tenia aquests diners reservats pel finançament del soterrament fins Can Feu. Destí que la Plataforma n’exigeix una resposta creïble.
La principal conclusió obtinguda durant la reunió és que el govern municipal del PSC està ancorat en el passat, ja que encara somia cegament amb la política del totxo per finançar obres públiques, sense voler admetre que la bombolla immobiliària ja no existeix. Una fantasia que ningú considera pugui ser una solució a una demanda ciutadana, però que al mateix temps li impedeix trobar-ne altres .
A diferència de la reunió que vam mantenir amb els grups parlamentaris i el subdirector general d’infraestructures terrestres el passat 5 de març al Parlament de Catalunya, en què van acceptar el compromís de trobar alternatives de finançament viables, el govern de la ciutat, per contra, no només ha tingut una actitud decebedora per la seva insistència en una única opció del tot inviable que bloqueja qualsevol altre possibilitat de finançament, sinó que ha mostrat no tenir cap interès de liderar una legítima reivindicació dels veïns i del conjunt de Sabadell, posant de manifest la poca defensa que fa dels interessos de la ciutat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s