La Plataforma proposa alternatives a la Generalitat per fer viable el soterrament a curt termini

El passat 5 de març una representació de la Plataforma va mantenir la segona reunió amb els grups parlamentaris al Parlament de Catalunya. Van assistir-hi els grups parlamentaris de CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC, el sotsdirector general d’infraestructures de transport terrestre, Sr David Prat, i un delegat del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

S’exposà novament la necessitat de realitzar el soterrament fins el castell de Can Feu ara, com a obra complementària a l’actual projecte, i que es tractava d’una obra que la Generalitat va assumir com a pròpia en el seu moment. Motiu pel qual va encarregar l’any 2010 l’estudi informatiu i el projecte constructiu.

El sots director general d’infraestructures de transport terrestre, Sr David Prat, va assegurar que l’estudi informatiu i el projecte constructiu fins el castell de Can Feu seria sotmès a informació pública aquest mes de març, amb la finalitat d’estudiar-lo i poder fer-hi les esmenes corresponents.

Durant la sessió es va coincidir entre totes les parts en la inviabilitat de finançar els 25 M€ de cost dels 400 metres pendents mitjançant plusvàlues urbanístiques en els moments actuals. Des de la Plataforma s’exposà la necessitat d’explorar alternatives tècniques i financeres que permetin soterrar el tren fins el castell de Can Feu en un termini raonable de temps i com a complement de les actuals obres, compatibilitzant aquest procés constructiu amb el manteniment del servei ferroviari.

La sessió va concloure amb el compromís del Departament de Territori i Sostenibilitat d’estudiar aquestes alternatives tècniques i financeres, les quals serien debatudes en un propera trobada a fixar en unes setmanes.

La Plataforma Soterrament FGC ARA continuarà treballant per trobar alternatives que facin viable l’execució del soterrament en el termini més breu possible i continuarà informant i mobilitzant els veïns i veïnes per fer-lo realitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s